Jászfényszaru

<p>&nbsp;Di&aacute;kok: Bohoni Be&aacute;ta 7.a, Koczka Bence 7.b, Varga Dorottya 7.a oszt&aacute;lyos tanul&oacute;k</p>
<p>Felnőtt tagjai: Berze L&aacute;szl&oacute;n&eacute; k&ouml;nyvt&aacute;ros, oktat&aacute;si informatikus, Koscs&aacute;k R&oacute;bert informatika tan&aacute;r</p>
<div style="line-height: normal">&nbsp;</div>
<div style="line-height: normal">&nbsp;</div>

 A Városi Iskolai és Gyermekkönyvtár eddig az Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Szakképző Iskola honlapján egy menüponton keresztül volt elérhető. 2008 áprilisában elindítottuk könyvtárunk blogját, a könyvek, könyvtár és az olvasás népszerűsítése érdekében. Titkon persze azt reméljük, egyre több diák szerkeszti majd ezt a blogot, és egyre kevésbé mi, a létrehozói. Évek óta kisebb-nagyobb sikerrel csatlakoztunk az Iskolai Könyvtári Világnaphoz. A mostani felhívás nagyon elnyerte tetszésünket, és egybe esett tervezett célunkkal, hogy a könyvtárnak végre önálló honlapja legyen. A kezdeti lépéseket megtettük egy dinamikus weboldal működéséhez. Koscsák Róbert informatika tanárral és a gyerekekkel már két éve részt veszünk a ThinkQuest nemzetközi honlapkészítő versenyen. Eddigi legjobb helyezésünk országos 11. hely és nemzetközi 87. hely. A gyerekek mindig cserélődtek, hiszen eddig mindig végzős diákokkal neveztünk, és ők szinte az eredményhirdetéssel egy időben elballagtak iskolánkból.

A könyvtár honlapját most hetedikesekkel szerkesztjük. Csapatunk tagjai szeptembertől heti 1 órában honlapkészítő szakköre járnak, ahol jelenleg a flash alapjaival ismerkednek: Bohoni Beáta 7.a, Koczka Bence 7.b Varga Dorottya 7.a osztályos tanulók. Felnőtt tagjai: Berze Lászlóné könyvtáros, oktatási informatikus, Koscsák Róbert informatika tanár.
A könyvek és az olvasás szeretetét kicsi korban kell elkezdeni. A honlap kezdő oldalaival az alsó tagozatos gyerekek érdeklődését is igyekeztünk felkelteni. Szerkezetileg egyszerűségre és gyors elérésre helyeztük a hangsúlyt. A könyvtár működésére vonatkozó dokumentumokat könnyen elérhetővé tettük.  Tartalmilag igyekszünk webes és könyvtári eszközökkel a tanuláshoz, a szabadidő hasznos eltöltéséhez segítséget nyújtani. Gyűjtjük és közkinccsé tesszük mindazokat a linkeket is, amelyek a pedagógusok és diákok érdeklődését felkeltik, előre viszik az oktatást, tanulást. Fontosnak tartjuk, hogy tudósítsunk saját programjainkról is. Nagyon szeretnénk elérni, hogy egyre több gyermekalkotás gazdagítsa honlapunkat, ennek külön menüt biztosítottunk. Az SDT elérhetőségét logójával kiemeltük. Ez sem véletlen, mivel fontosnak tartjuk szerepét. A Nava honlapját szintén logója elhelyezésével tettük gyorsan elérhetővé.
A Szirén keresőpogram kialakítása folyamatban van. A feltöltés, feldolgozás még tart.