Kedves KTE tagok!

Az alábbi listában találjátok az MKE Fitz-díj munkabizottsága által, a 2016-os könyvtermésből összeállított 20-as listát. Ezeket a műveket fogadták be, mint lehetséges díjazandók. Ehhez a listától gyűjtöttünk segítségetekkel korábban kiadványokat. A KTE a tagok ajánlásai alapján 16 művet jelölt, amelyekből egy került fel a listára.

A lista tovább már nem bővíthető, de díjat csak három mű kaphat. Így arra kérünk, hogy a listán jelöljétek be azt a maximum öt művet, mely könyvtárosi tapasztalataitok alapján méltó a díjra.

A szavazatokat 2017. május 10-ig várjuk. A későbbi szavazatokat nem tudjuk figyelembe venni.

A díjról bővebben:

A Fitz József könyv-díj a kultúráért felelős minisztérium díja. Az elbírálás technikai lebonyolítását az Magyar Könyvtárosok Egyesülete végzi. A díj összegét és a szervezési költségeket a kulturális tárca vállalja.

Az 1989 óta kiosztásra kerülő nívódíj a „Fitz József könyv-díj” elnevezést kapta, amelyet a könyvtárosok szavazatai alapján ítélnek oda a könyvtárakban legnagyobb sikert aratott, értékes könyveknek. A Magyarországon egy naptári évben megjelent teljes könyvtermésből három mű részesíthető jutalomban. Tematikai kategorizálás nincs. Ha a díjazott könyv élő magyar szerző munkája, akkor a szerző, nem élő szerző vagy fordítás esetén a kiadó ill. a fordító kapja az elismerést.

A jutalom kiadására minden évben a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Vándorgyűlésén kerül sor.

A korábbi években díjazott művek listája elérhető az MKE honlapjáról.

A művek adatait a bizottságtól kapott formában adjuk meg.

Budapest, 2017. április 24.

A Könyvtárostanárok Egyesületének elnöksége