Beküldő: admin | 2017. 09. 15., p – 11:52

Nemzetközi szervezetünk, az IASL újra meghirdeti a Skype-projektet az iskolai könyvtárak világhónapjára. A projektet Linda Thiebaud koordinálja, s lényege, hogy Skype-on keresztül - az időeltolódással is számot vetve - a jelentkező iskolákat, könyvtárakat a világ egy másik pontján található iskolával, könyvtárral kapcsolja össze egy világhónapi beszélgetés erejéig az októberi hónap folyamán.

A projekthez nem kell más, mint egy webkamera és egy mikrofon, meg persze egy jól működő internetkapcsolat.

Nyelvgyakorlásnak, más kultúrák megismerésének, könyvtárunk népszerűsítésének egyaránt jó porondja lehet ez a kezdeményezés.

Fontos: a résztvevők párosítását nem a szervezők végzik! A résztvevők az alább hivatkozott táblázatban adják meg a csoport adatait és elérhetőségeiket, és/vagy a táblázatot kitöltöttek közül maguk választhatnak párt csoportjuknak. A beszélgetés időpontja, időtartama, a résztvevők száma, a beszélgetés tematikája és minden egyéb részlet a résztvevő csoportokon múlik.

A szervezők arra is kérik a résztvevőket, hogy a skype-olás után térjenek vissza a regisztrációs felületre, és osszák meg tapasztalataikat, élményeiket egy-egy komment formájában a táblázatban.

Jelentkezés

A projektbe való jelentkezéshez egy online táblázatot kell kitölteni a következő adatokkal:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1_i8aTjxz7QqLQd_KSWhdMxLzXU9NreS8_hG3eTctuV0/edit?ts=5978cc9f#gid%3D0#gid%3D0

  • Contact Name = Kapcsolattartó neve
  • Contact email = Kapcsolattartó e-mail címe
  • UTC +/- Hours = Időzóna
  • Language(s) Spoken = Beszélt nyelv(ek)
  • Comments AFTER your Skype session has taken place (what did you skype about) = Utólagos megjegyzések, tapasztalatok a programmal kapcsolatban (miről beszélgettetek, hogy éreztétek magatokat stb.)

Jelentkezési határidő nincs, ám úgy érdemes regisztrálni, hogy a skype-olásra még október, az iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja ideje alatt sor kerülhessen.

További információk angol nyelven az IASL honlapján olvashatók.

Kérdés esetén szívesen segít Kámán Veronika a kaman.veronika[kukac]arpad.sulinet.hu e-mail címen.