Beküldő: admin | 2021. 03. 11., cs – 16:38
MKE logo

A KTE tagok, mint akik egyben tagjai az MKE-nek is, szintén részt vehetnek a díjra való jelölésben. Erre a célra hoztuk létre ezt a felületet.

A Fitz József-könyvdíj a kultúráért felelős minisztérium díja. Az elbírálás technikai lebonyolítását a Magyar Könyvtárosok Egyesülete végzi. A díj összegét és a szervezési költségeket a kulturális tárca vállalja.

Az 1989 óta kiosztásra kerülő nívódíj a „Fitz József-könyvdíj” elnevezést kapta, amelyet a könyvtárosok szavazatai alapján ítélnek oda a könyvtárakban legnagyobb sikert aratott, értékes könyveknek. A Magyarországon egy naptári évben megjelent teljes könyvtermésből öt mű részesíthető jutalomban. Tematikai kategorizálás nincs. Ha a díjazott könyv élő magyar szerző munkája, akkor a szerző, nem élő szerző vagy fordítás esetén a kiadó ill. a fordító kapja az elismerést.

A jutalom kiadására minden évben a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Vándorgyűlésén kerül sor.

A korábbi évek díjazottjainak listája az MKE honlapján érhető el.

A Fitz-díj kiválasztásával egy eljárási folyamatban kerül még kiválasztásra a Könyvtáros Klub
Nívódíj – a Magyar Könyvtárosok Egyesülete 2023 nyarán alapított díja. Alapító okirata az
MKE honlapján található

Kedves KTE tagok! Kedves könyvtárostanár kollégák!

A KTE tagok, mint akik egyben tagjai az MKE-nek is, szintén részt vehetnek a díjra való jelölésben. Erre a célra hoztuk létre ezt a felületet.

Kérjük, gondolja át, hogy az előző naptári év könyvterméséből (vagyis 2023-ból) mely műveknek volt, vagy lett volna nagy sikere iskolai könyvtárában! Ez lehet gyermek- és ifjúsági könyv, pedagógiai szakirodalom, tankönyv vagy bármi más, mely tartalmában, formájában kiemelkedik az adott évi könyvtermésből.

Amennyiben több ilyen művet is tud, töltse ki többször az alábbi űrlapot, mert az űrlap többször is beküldhető.

Az űrlap elérhetősége: https://portal.ktep.hu/Fitzdij_jel

 

Az ajánlásokat 2024-ben március 14-ig várjuk!

Köszönjük, hogy részt vesz ebben a munkában!

A Könyvtárostanárok Egyesületének elnöksége