Beküldő: admin | 2014. 10. 01., sze – 00:28

A KTE 2014. november 6-i közgyűlésén Alapszabály módosítására kell sort kerítenünk a következők miatt.

A Kossuth Klub vezetése felszólította a KTE-t, hogy keressen új székhelyet, mert a továbbiakban nem tudják ezt biztosítani egyesületünknek. Ennek egyrészt jogszabályi oka van, ugyanis ott kell lenni a székhelynek, ahol a civil szervezet képviselőjét bármikor el lehet érni, ahol irodát tart fenn. Másrészt a helyiséget, ahol a TTE irodája is volt, valószínűleg máshogy hasznosítják majd.

Változott a Polgári törvénykönyv (2013. évi V. tv.) és a Civil törvény (2011. évi CLXXV. tv) valamint több ezekhez kapcsolódó rendelet. Ezek értelmében, ha bármit változtatunk az Alapszabályon – márpedig a székhely változása az –, akkor kötelesek vagyunk már az új szabályozásokat alkalmazni.

Az Alapszabály módosító bizottság tagjait Szakmári Klára elnök kérte fel a munkára, amit elfogadtak. Örményiné Farkas Andrea, Rónyai Tünde és Tóth Viktória nagyon sokat dolgoztak, egyeztettek e-mailen és személyesen is.
Hálásan köszönjük előkészítő, szövegező munkájukat!

A módosított Alapszabály tervezete lentebbről letölthető, az esetleges hozzászólásokat, módosító javaslatokat az egyesület hivatalos e-mail címére várjuk: ktegyesulet@gmail.com