2016
Budapest

1063 Budapest, Szinyei Merse u. 7-9. sz. , Szinyei Merse Pál Gimnázium könyvtára

Kocsisné Varga Zita

kocsisne.varga.zita@gmail.com

Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapját egy teljes héten át ünnepeljük.

Az idei programok:

Részt veszünk a Nemzetközi Könyvjelzőcserén. Ötven diákunk munkáját küldtük el három különböző országba: Romániába, Angliába és Portugáliába.
A „Kincskereső” játéknak már nagy hagyománya van nálunk. A résztvevő húz egy szép, színes, laminált cédulát, ami öt könyvcímet tartalmaz és megkeresi a könyveket a polcokon. Aki bemutatja a könyvekben elhelyezett „Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja” logós kártyákat. Aki bemutatja a kártyákat apró ajándékot kap. A játék időpontja: 2016. október 26-28.
Kézműves klubunkban ki lehet próbálni Johanna Basford grafikáit vagy a Trónok harca c. színező könyv gyönyörű ábráit kifesteni vagy színezni. Bemutatjuk az érdeklődőknek a decoupage technikát is, aminek segítségével dobozokat, képkereteket és üvegeket is lehet díszíteni. A kézműveskedésen 2016. október 24-én, 27-én és 28-án délután lehet részt venni.
Filmvetítést tartunk 2016. október 28-án a kézműves klub befejeztével. Az Éli könyve c. film levetítése után beszélgetünk a látottakról: a könyv, a kultúra megtartó erejéről.