Beküldő: domsody | 2009. 01. 02., p – 12:05
Borító

Ilyés Renáta - Melykóné Tőzsér Judit: Könyvtárhasználati feladatok, Módszertani segédanyag és óravázlatok hagyományos (nyomtatott) és elektronikus források használatához (Kis KTE könyvek 3.), Bp., KTE, 2008, 387 p.

A kötet elfogyott.

A szerkesztő ajánlása

A Kis KTE könyvek sorozat harmadik köteteként újra egy könyvtárhasználati feladatokat, valamint óravázlatokat tartalmazó feladatgyűjteményt tarthat kezében az olvasó – amelyet egyesületünk tagjai 2008-ban az NKA támogatásának köszönhetően térítésmentesen vehetnek át.

E kötetünk ezúttal kétszerzős: Melykóné Tőzsér Judit (Hatvan) feladatgyűjteménye főként a felső tagozatos korosztályt célozza meg a hagyományos forrásokat használtató feladataival – ám ezeket a feladatokat jól tudjuk hasznosítani a középiskolák kezdő évfolyamain is.

Ilyés Renáta (Budapest) a hagyományos források, kézikönyvek mellett az internetes források felhasználását is gyakoroltatja feladatsoraival, tematikus óravázlataival. Munkája a négy-, hat- és nyolcosztályos középiskolákban, valamint az általános iskolák végzős évfolyamain egyaránt alkalmazható a könyvtárostanári gyakorlatban.

Mindkét szerző maga is iskolai könyvtárban dolgozó, innovatív szemlélettel, elméleti és gyakorlati tudással rendelkező könyvtárostanár. A kötetben a könyvtárhasználati órákon kipróbált, a gyakorlatban bevált feladatsoraik találhatók, amelyeket részben vagy egészben is átvehetnek, felhasználhatnak a kollégák.

Bondor Erika

 

Mutatók

A kötet tartalmával kiegészült a sorozat összesített mutatója, mely a sorozat honlapján tekinthető meg: https://portal.ktep.hu/KKK