Szombathely

<p>Dobre Norbert informatika tan&aacute;r, Herbai Anik&oacute; k&ouml;nyvt&aacute;ros, Szandi &Aacute;gnes k&ouml;nyvt&aacute;rostan&aacute;r</p>
<p>Horv&aacute;th J&aacute;nos 7.b, Orosz &Aacute;d&aacute;m 9.a, Vars&aacute;nyi M&aacute;rton 9.a, Varga Iv&aacute;n (2008-ban v&eacute;gzett)</p>

Könyvtárunk a 2006/2007-es tanévben hozta létre honlapját. A honlap a diákok aktív közreműködésével (nagymértékben az ő informatikai tudásukra épülve) készült, és folyamatosan bővült a tartalma, viszont nem volt elég rugalmas, számunkra nem volt kezelhető. Ezért döntöttünk úgy, hogy egy, a könyvtári oldalról induló bloggal megtoldjuk a honlapot. Itt lehetőségünk van közzétenni az aktuális rendezvényeinkről szóló híreket, felhívni a figyelmet új könyveinkre, általunk hasznosnak ítélt honlapokra, pályázatokra, programokra, könyvajánlókat írni.
Szeretnénk ha honlapunkat a diákok is, és a pedagógusok is hasznosnak ítélnék. Utóbbiak részére állítottunk össze linkgyűjteményt, ill. pedagógiai tevékenységük során jól használható internetes oldalakról egy Power Point bemutatót is, melyeket a pedagógusok számára fontosnak tartott hírekkel együtt a blog rovatai közt, a „tanároknak” címke alatt összegyűjtve el is érhetik. A PowerPoint bemutató a szóbeli visszajelzések szerint hasznos volt, többen jelezték, hogy örültek neki.
A blogot szeptemberben kezdtük el írni, sajnos egyelőre úgy vesszük észre, hogy nem nagyon látogatják, legalábbis a diákok részéről nincsenek megjegyzések, visszajelzések. Ezen szeretnénk változtatni, próbáljuk interaktívabbá tenni.
 Szeretnénk ötleteket gyűjteni a diákoktól, hogy mit látnának, miről olvasnának szívesen a blogon.
 Tervezzük egy olyan könyvajánló elhelyezését, amelyben diákok ajánlhatnak egymásnak könyveket, ill. tanárok a diákoknak  (a korosztály megjelölésével, hiszen 6-18 éves diákok járnak iskolánkba).
 Tervezzük, hogy azok a diákok, akik szeretnek „irogatni”, lehetőséget kapjanak arra, hogy megmutathassák tehetségüket, („Így írtok ti”).
 Diákjaink tudományos munkáinak, publikációinak  on-line elérést biztosítunk.
 Szeretnénk ha a jelenlegi és volt diákjaink kapcsolattartásának fóruma lenne honlapunk, ezért  tervezzük, hogy helyet biztosítunk az osztályhonlapok számára.
 Tovább gyűjtjük az iskolánkról szóló híradásokat, a rendelkezésünkre álló anyagot rendezzük, és az irodalomjegyzéket honlapunkon elérhetővé tesszük.
 Tervezzük, hogy a diákoknak, pedagógusoknak szóló pályázatokat figyeljük és közreadjuk.
 Diákjaink versenyeredményeit igyekszünk naprakészen követni, és a blogon megjeleníteni.